شید گلخانه ( توری سایبان)

جهت مصارف گلخانه ای و باغبانی - محافظت از انواع دام و طیور و آبزیان - ایجاد محوطه، پارکینگ و فضاهای ورزشی

شید گلخانه ( توری سایبان)

جهت مصارف گلخانه ای و باغبانی - محافظت از انواع دام و طیور و آبزیان - ایجاد محوطه، پارکینگ و فضاهای ورزشی

۲ مطلب در شهریور ۱۳۹۹ ثبت شده است

دوشنبه, ۲۴ شهریور ۱۳۹۹، ۰۱:۴۷ ب.ظ

سرمازدگی - قسمت دوم

در این بخش از مقاله  معرفی و بررسی روش‌های سنتی و معرفی توری ضد سرما زدگی  خواهیم پرداخت.

روش‌های سنتی جلوگیری از سرمازدگی 

روش‌های متعددی جهت پیشگیری از آسیب سرمازدگی به جوانه‌ها و میوه‌های تازه تشکیل درختان میوه وجود دارد:

 انتخاب گونه‌های دیر گل

استفاده و کاشت گونه‌های دیرگل در مناطقی که بیم سرمای ناگهانی در فصل بهار می رود.

استفاده از مواد و کودهای شیمیایی کشاورزی

با استفاده از ترکیبات مختلف شیمیایی می توان زمان گل‌دهی و جوانه زنی درختان را در فصول مختلف به تاخیر انداخت.

موقعیت و محل باغ

در مناطق کوهپایه‌ایی که احتمال سرمای دیرهنگام در فصل بهار وجود دارد، محل باغ  باید درسمت شیب‌های شمالی ایجاد شود تا با تاخیر در گرم شدن ابتدای فصل بهار در نهایت باعث وقفه در شکوفه‌دهی و جوانه‌زنی  بشود. احداث  باغ میوه در مجاورت جنگل‌ها، رودخانه‌ها، سواحل دریا و به طور کل مناطقی که دارای هوای مرطوب هستند ،آسیب‌های سرمای بهاره را کاهش خواهد داد.

 پاشیدن آب بر روی درختان

 80 کیلو کالری  گرما به ازای یخ زدن هر لیتر آب آزاد خواهد شد. این گرمای آزاد شده باعث گرم شدن جوانه و شکوفه‌هایی که در تماس با آب باشند، خواهد شد. علاوه بر آن تشکیل یخ دراطراف شکوفه‌ها و جوانه‌ها  باعث ثبات و عدم کاهش دما به کمتر از صفر درجه سانتی‌گراد می شود. مناسب ترین روش آب‌پاشی برای دست‌یابی به این اهداف، استفاده از سیستم آبیاری بارانی و محلول‌ پاش‌ها  بر روی درختان میوه می باشد.

اقدامات پیشگیرانه زراعی

علاوه  بر اقداماتی که برای حفاظت از تنه، ساقه و جوانه‌های درختان  باغ در برابر سرما انجام می شود، توجه به سطح خاک نیز از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. بهتر است سطح خاک از علف‌های هرز پاک شده و همچنین شخم نخورده باشد. علف‌های موجود در سطح خاک منجر به تبادل بیشتر گرمای خاک با محیط سرد خواهند شد. زمین شخم زده شده به جهت دارا بودن هوای بیشتر در لابه‌لای خود زودتر از سطح شخم نخورده سرد می شود. این بخش از اقدامات پیشگیرانه برای حفاظت گیاهانی نظیر توت‌فرنگی و انگور بسیار موثر خواهد بود. 

گرم کردن باغ توسط بخاری‌های باغی

استفاده از بخاری‌های باغی و سوزاندن موادی مانند چوب، نفت یا گازوییل موجب گرم شدن باغ می شود. این روش در مناطق بسیار سردسیر تاثیر زیادی نخواهد داشت،  اما در مناطق نیمه گرمسیری که باغ‌‌هایی نظیر مرکبات، انار، انجیر زیتون و غیره که در آن قرار دارد، موثر خواهد بود.

 ایجاد دود برای کاهش افت دما

در شب‌های سرد که احتمال بروز و نفوذ سرما بیشتر باشد می توان با ایجاد دود از طریق سوزاندن کاه و کلش و مواد دیگر دمای باغ را حفظ  کرد. بیشتر بودن ذرات معلق و دود در فضای باغ  منجر به کنترل دمای بهتر درختان می شود.

ایجاد بادشکن در اطراف باغ

کشت  درختانی  نظیر چنار، افرا و غیره در سمت شمالی باغ، که نفوذ و وزش بادهای سرد بیشتر از آن جهت روی می دهد، یکی دیگر از روش‌های مقابله با سرمازدگی درختان باغ‌ها می باشد.

استفاده از توری‌های ضد سرمازدگی

توری‌های ضد سرمازدگی یکی از ایمن‌ ترین و جدیدترین روش‌های مقابله با آسیب‌های ناشی از سرمازدگی در درختان می‌‌باشد.

این توری‌ها ضمن حفاظت از درختان در برابر سرما، هیچ آسیبی به جوانه‌ها و میوه‌های آنها و همچنین محیط زیست و سایر جانداران وارد نخواهد کرد. برای کسب اطلاعات از مشخصات توری ضد سرمازدگی اینجا و برای مطالعه بیشتر تاثیرات مثبت این محصولاینجا را کلیک کنید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ شهریور ۹۹ ، ۱۳:۴۷
mehran valizadeh
يكشنبه, ۲ شهریور ۱۳۹۹، ۰۹:۱۶ ق.ظ

سرمازدگی - قسمت اول

مقدمه

 اکثر درختان میوه در معرض آسیب‌های ناشی از سرمازدگی و یخبندان در فصل بهار و زمستان قرار دارند. این موضوع برای درختان میوه در مناطق معتدل آب و هوایی هم اتفاق می افتد. شدت این آسیب‌ها با وجود گسترش روزافزون گازهای گلخانه‌ای و تاثیرات مخرب آن بر اکوسیستم در حال افزایش بوده و آمادگی برای مقابله با این پدیده ها امری اجتناب‌ناپذیر است. به طور کلی آسیب‌های سرما به دو بخش کلی تقسیم می‌شوند:

یخ‌زدگی درختان در فصول سرد:

مهمترین عامل پراکندگی ارقام مختلف درختان میوه دار در مناطق مختلف سطح زمین  میزان مقاومت وسطح حساسیت آنها به سرمای  فصول سرد است. در مناطق سردتر گونه های مقاوم به سرما کشت می شوند. در اثر سرمای بیش از حد  زمستان، گونه‌های دارای  پوست نازک،  شکاف خورده و در اثر یخبندان شاخه های آنها سیاه خواهد شد. در درختان  مقاوم به سرما، دراواخر فصل تابستان و ابتدای پاییز تغییراتی در ساختار گیاه حاصل شده که درنهایت منجر به مقاوم شدن آنها در برابر سرما می شود. اولین مرحله مقاوم شدن، توقف رشد گیاه با کوتاه شدن طول روز می باشد. دومین مرحله مقاوم شدن، تولید مواد محرک مقاوم در برابر سرما  توسط گیاه است که در دمای پایین اتفاق می افتد. آبیاری بیش از حد،  دادن کود ازت بی رویه، هرس زود هنگام درختان  باعث کاهش  مقاومت درختان در برابر سرما خواهد شد. صرف از نظر پایه‌های گونه‌های مختلف درختان که دارای  پایداری مختلفی در برابر سرما هستند، اقدامات پیشگیرانه در مقاومت گونه‌های درختان میوه‌ تاثیرچشمگیری خواهد داشت.  ازجمله این اقدامات می توان به  تجمع کربوهیدرات‌های کافی در درختان میوه که  باعث افزایش مقاومت آنها در برابر سرما می شود، اشاره کرد. 

سرمازدگی درفصل بهار:

در مناطق محتلف به دلیل سرد شدن هوا جوانه‌های درختان بسته به اینکه در کدام مرحله از رشد باشند میزان خسارت متفاوت خواهد بود. هرچه درختان در اول بهار زودتر شکوفا شده(نیاز سرمایی کمتری دارند مثل آلو، زردآلو و هلو)،  بیشتر در معرض سرمازدگی بهاره قرار خواهند گرفت .سرمای دیرهنگام در فصل بهار باعث آسیب دیدن شکوفه‌های تازه زده شده درختان میوه شده ودر پاره ای از اوقات  به خود میوه های  تازه تشکیل شده نیز آسیب می زند. این میوه ها نسبت به شکوفه ها و جوانه‌های تازه تشکیل شده در برابر سرما حساس تر بوده و در دمای 0.5- درجه سانتی گراد دچار خسارت می شوند. درحالی که شکوفه‌ها در دمای 2- الی 3- درجه  سانتی‌گراد آسیب می بینند.

در بخش دوم این مقاله به راه‌های سنتی و نوین مقابله با پدیده سرمازدگی نظیر توری ضد سرمازدگی خواهیم پرداخت.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ شهریور ۹۹ ، ۰۹:۱۶
mehran valizadeh